Final design for Hunstanton’s Spinney unveiled

News release PR 2177

 

Issued 19 February 2013

 

Plans to re-design an area of Hunstanton, making it more pedestrian friendly and improving navigation to the town centre will go on display next week.
 
The final design will be available to view and comment upon on the council’s website at www.west-norfolk.gov.uk/haveyoursay from 25 February – 4 March. A drop-in event is also being held at Hunstanton Community Centre, Avenue Road, on 1 March from 2-5pm where people can view the plans and find out more about the project. 
 
Cllr Alistair Beales, Cabinet Member for Regeneration, said: “We’ve been working with residents, businesses and stakeholders to develop this plan. The aim has always been to make the most of this space so that it is both attractive and functional. I think the proposal achieves this. There will be room to hold small-scale events that help to support the town centre by drawing visitors from the bus station and encouraging them to explore the town centre beyond. Giving pedestrians priority has enabled us to develop the potential of the green space contained here, and will make it a more attractive place for families to enjoy – something which people have told us they feel is important.”

The plans include a new area of hard landscaping suitable for multiple uses including pop-up stalls and entertainment, which will help to support the town centre by providing a focal point for visitors and increasing its visibility from the bus station. St Edmund's Terrace, which runs adjacent to the site would become access only, reducing the traffic and making the area more pedestrian friendly. The majority of the green space will be retained and managed planting, landscaping and street furniture will help to provide a natural route through the area, improving connection with the town centre, as well as making it a welcome spot to take a rest beneath the shady canopy of the trees on a sunny day.

The scheme will help to open up the junction into the high street, giving it greater visibility. To this end on-street parking around the junction at Westgate will be removed. Road surfacing will be used to signal the demarcation. On-street parking will remain on the southern end of Westgate for shoppers wishing to make a brief visit to the town centre.

The final plan has been created by Wynne Williams Associates Ltd, landscape architects. The initial brief was developed by the borough council in conjunction with the Hunstanton Town Team and Regeneration Project Team. The first plans were presented at a public consultation in December. Comments garnered from the consultation have been explored and where possible have informed the final design.

It is hoped that work will begin on site in Autumn 2013.

 

Last updated: 22 February 2013
Bookmark and Share What is this?